Skład:
INCI: Calophyllum Inophyllum Seed Oil.
Właściwości i działanie:
Olej Tamanu otrzymywany przez wytłaczanie na zimno pestek z dojrzałych owoców drzewa tamanu (Calophyllum Inophyllum) jest wykorzystywany zewnętrznie i wewnętrznie jako naturalne remedium w leczeniu wielu chorób. Właściwości lecznicze oleju tamanu wynikają z zawartości naturalnych flawonoidów: kwasu kalofillowego i kallofilloidyny, wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych (linolowy i oleinowy), fitosteroli (stigmasterol) oraz mikro- i makroelementów. Zawartość kwasu kalofillowego i kallofilloidyny nadaje olejowi niespotykane właściwości gojące, przeciwzapalne, przeciwbólowe, przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybiczne, antybiotyczne oraz redukujące blizny. Właściwości lecznicze oleju tamanu zostały potwierdzone wieloma badaniami. Produkt w 100% naturalny i bezpieczny.
Zastosowanie:
- Świeże rozstępy, opryszczka wargowa, trądzik, choroby skóry (egzemy, dermatozy, grzybice, łuszczyca, pokrzywki).
- Codzienna pielęgnacja skóry tłustej, mieszanej i problematycznej.
- Środek gojący i regenerujący, polecany zwłaszcza w oparzeniach, odmrożeniach i owrzodzeniach.
Sposób użycia:
- Zmiany skórne/opryszczka: stosować punktowo dwa razy dziennie bezpośrednio na zmiany
- Pielęgnacja twarzy i ciała: niewielką ilość preparatu rozetrzeć w dłoniach i rozprowadzić na skórze. Pozostawić do wchłonięcia.
Ważne informacje:
Kraj pochodzenia: Wietnam
Pojemność opakowania:
30 ml
Producent:
INFO-FARM Marcelina Pacula-Staś
ul. Johna Baildona 24/3
40-115 Katowice

