Dostawa już od 80,00 zł Zamów za 595,00 zł i ciesz się bezpłatną dostawą
0
Twój koszyk

HERBAPOL Olejek eteryczny Cytrynowy

Olejek cytrynowyjest często stosowany w kosmetyce, ze względu na swoje właściwości regulujące pracę gruczołów łojowych, ściągające i wybielające. Można go spotkać głównie w kosmetykach na trądzik. Działa antyseptycznie, dlatego jest wykorzystywany do dezynfekowania pomieszczeń i odkażania ran. Ponadto zastosowany w miejsce ukąszeń pomaga złagodzić uczucie swędzenia. Olejek cytrynowy jest wykorzystywany także do redukowania zmęczenia i depresji, zabijania wirusów i bakterii oraz zmniejszania stanów zapalnych.

Istotne zidentyfikowane zastosowania:
W przemyśle kosmetycznym jako substancja zapachowa (dodatek formulacji kosmetycznych, mydeł itp.), w przemyśle perfumeryjnym, w aromaterapii. W przemyśle farmaceutycznym.

Sposób użycia:
Do aromatyzowania powietrza.

Składniki:
Citrus Limon Peel Oil